Adatvédelmi irányelvek

ADATVÉDELEM ÉS COOKIE-K

 

Adatvédelmi tájékoztató

 

A merkit.hu weboldalt a Merkit Consulting Kft. (1094 Budapest, Ferenc krt. 7. 3/5.), a továbbiakban: Merkit üzemelteti.

 

A Merkit az alábbi adatvédelmi és -kezelési elveket tartalmazó nyilatkozatot teszi közzé, melyet magára nézve kötelezőnek ismer el. Nyilatkozatunk összeállításakor különös tekintettel vettük figyelembe az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról, valamint az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény XVII. fejezetében foglalt rendelkezéseket.

 

Jelen közleményünk célja, hogy online felületeinken minden egyén számára – bármiféle megkülönböztetés nélkül – biztosítva legyen, hogy alapvető jogait tiszteletben tartsák a személyes adatok gépi feldolgozása során.

 

A Merkit számára kiemelt fontosságú cél a weboldal látogatói által rendelkezésre bocsátott személyes adatok védelme, a látogatók információs önrendelkezési jogának a biztosítása. A látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban kezeljük, gondoskodunk azok biztonságáról és megtesszük azon technikai és szervezési intézkedéseket, valamint kialakítjuk azon eljárási szabályokat, amelyek a vonatkozó előírások érvényre juttatásához szükségesek.

 

Adatkezelési irányelveinket az alábbi keretek mentén érvényesítjük:

 

Az adatkezelő címe: 1094 Budapest, Ferenc krt. 7. 3/5.

 

Az adatkezelő elérhetősége: +36 30 323 4220, bk@merkit.hu

 

Az adatkezelés jogalapja:

 

2011 évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 5. § (1) bekezdés a) Az érintett hozzájárulása.

 

Az adatgyűjtés célja:

 

A Merkit kizárólag a kapcsolatfelvétel elősegítésére létrehozott kapcsolati űrlapon, a felhasználó által önként megosztott adatait kezeli. Az űrlapon az érdeklődő felhasználók személyes adatait kizárólag abban az esetben érdemes kitölteni, amennyiben a Merkit szolgáltatásaival kapcsolatosan kíván bővebb tájékoztatást igényelni.

 

 

 

 

 

A kezelt adatok köre:

 

A Merkit csak olyan személyes adatot kezel, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, és a cél elérésére alkalmas: a kapcsolatfelvétel teljesítéséhez szükséges adatok: név, elérhetőség (telefon, email), rövid üzenet

 

Hozzájárulás az adatkezeléshez:

 

A kapcsolati űrlapon a felhasználó hozzájárulását adja az általa önkéntesen megadott személyes adatainak kezeléséhez.

 

Az érintettek köre: a kapcsolatfelvételt kérő felhasználók

 

Az adatkezelés időtartama:

 

A merkit a személyes adatokat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezeli, azaz az elektronikusan tárolt személyes adatok a kapcsolatfelvételt követően, amennyiben semminemű együttműködés, ajánlat kérés, stb. nem születik, törlésre kerülnek.

 

A foglaló kérelmezheti az adatkezelőnél

 

  • tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,

 

  • személyes adatainak helyesbítését,

 

  • személyes adatainak törlését vagy zárolását.

 

Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 10 napon belül, közérthető formában, a felhasználó erre irányuló kérelmére írásban megadja a tájékoztatást. Ha a felhasználó kérelmét jogosnak találja, akkor haladéktalanul intézkedik a személyes adatainak helyesbítése vagy törlése érdekében.

 

Ha a regisztrált felhasználó nem elégedett az adatkezelő válaszával, akkor személyes adatai védelméhez való jogát polgári bíróság előtt érvényesítheti, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz ( www.naih.hu/kapcsolat.html ) fordulhat.

 

A 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról itt olvasható: Nemzeti Jogszabálytár (www.njt.hu)

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookie szabályzat

 

A merkit.hu bizonyos területein az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően sütiket („cookies”) alkalmazunk. A sütik olyan fájlok, melyek információt tárolnak az Ön merevlemezén vagy webes keresőjében.

 

A sütik lehetővé teszik a weboldal számára, hogy felismerje, amennyiben Ön korábban azt már meglátogatta. A sütik segítenek nekünk megérteni, hogy a weboldal melyik része a legnépszerűbb, mert látni engedik, hogy látogatóink mely oldalakra lépnek be és mennyi időt töltenek ott. Ennek tanulmányozásával a weboldalt jobban tudjuk igazítani az Ön igényeihez, és még változatosabb felhasználói élményt tudunk nyújtani Önnek.

 

  1. A sütik fajtái, célja és használata

 

Weboldalunkon kétféle sütit használhatunk: „ideiglenes” („munkamenet sütiket”) vagy „állandó sütiket” (beleértve a „személyre szabott sütiket” is – lásd lejjebb). Az ideiglenes sütik addig maradnak eszközén, amíg el nem hagyja weboldalunkat, míg az állandó sütik webes keresőjének beállításától függően hosszabb ideig, vagy egészen addig az eszközén maradnak, amíg azokat manuálisan nem törli.

 

  • Elengedhetetlen munkamenet (session-id) sütik

 

Ezek nélkülözhetetlenek a weboldalunkon történő navigáláshoz, weboldalunk kulcsfontosságú funkcióinak működéséhez és a védett tartalmak eléréséhez. Ezek a sütik az adatlapok kitöltéséhez szükséges információkat és esetenként az Ön által kiválasztott nyelvet tárolják, és nem gyűjtenek Önről olyan információkat, melyekkel Önt azonosítani lehetne, melyeket marketing célból fel lehetne használni, vagy amelyek emlékeznének arra, milyen más weboldalakon járt. A honlap bezárása után e sütik automatikusan törlődnek és a munkamenet lezárásra kerül.

 

Ha nem fogadja el ezeket sütiket, akkor a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg, lehetetlenné téve a honlap használatát.

 

  • Google Analitika

 

A Google Analitika (Google Analytics) révén információkat gyűjtünk arra vonatkozóan, hogy a honlap látogatói miként használják az oldalt. Tesszük ezt annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az oldal megfelel a látogatók igényeinek, illetve azt miként tehetnénk még vonzóbbá.

 

A Google Analitika adatokat gyűjt arról, hogy Ön milyen oldalakat keres fel, ott mennyi ideig tartózkodik, hogyan jutott oda és mire kattint rá. Mivel ennek keretében nem gyűjtjük és nem tároljuk az Ön nevét vagy címét, ezek az adatok nem alkalmasak az Ön azonosítására, továbbá nem engedélyezzük, hogy a Google ezeket saját céljaira használja vagy bárkivel megossza.

 

A Google Analitika a következő sütiket használja:

 

_utma

 

_utmb

 

_utmc

 

_utmx

 

1.3. Funkcionális sütik

 

Ezek a sütik a felhasználói élmény javítása érdekében észlelik, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapunkat, megjegyzik az Ön korábbi felhasználói döntéseit (a régió, ahol Ön tartózkodik, a szövegméretben az Ön által végrehajtott felhasználói változtatások), hogy ily módon jobb és személyre szabottabb funkciókat kínálhassunk Önnek. E sütik azt is lehetővé tehetik az Ön számára, hogy videókat nézzen, játékokat játsszon és társasági eszközöket használjon, mint például a blogok, chatszobák és fórumok.

 

E sütik azonban nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét, és nem használjuk azokat olyan célra, hogy hirdetéseket küldjünk Önnek más weboldalakon keresztül.

 

 1.4. Harmadik féltől származó sütik

 

Honlapunkon időnként külső webes szolgáltatások segítségével jelenítünk meg különféle tartalmakat, mely néhány olyan süti tárolását eredményezheti, melyeket nem mi felügyelünk, így értelemszerűen nincs befolyásunk arra, hogy ezek a weboldalak, illetve külső domain-ek milyen adatokat gyűjtenek arról, hogy Ön miként használja ezeket a beágyazott tartalmakat.

 

Ha kíváncsi rá, hogyan használják a harmadik felek a sütiket, tekintse meg e szolgáltatások adatvédelmi- és süti-szabályzatát.

 

  1. A sütik (cookies) kezelése

 

A böngésző beállítása: beállíthatja webes keresőjét úgy, hogy elfogadjon minden sütit, elutasítsa mindet, vagy értesítse Önt, ha süti érkezik az Ön gépére. A beállítási lehetőségek általában a böngésző „Opciók” vagy „Beállítások” menüpontjában találhatók. Mindegyik webes kereső különböző, így a megfelelő beállításokhoz kérjük. használja keresője “Segítség” menüjét, illetve az alábbi linkeket a sütik beállításainak módosításához:

 

  • sütik kezelése az Internet Explorerben

 

  • sütik kezelése a Firefoxban

 

  • sütik kezelése a Chrome-ban

 

Ehelyütt jegyezzük meg, hogy ez a weboldal sütik használatával történő működésre készült, így azok részleges vagy teljes kikapcsolása hatással lehet e weboldal használhatóságára, megakadályozhatja az interaktív kommunikációt, és ekként azt, hogy Ön annak minden szolgáltatását kihasználhassa.

 

Hangsúlyozni szeretnénk, hogy harmadik fél által üzemeltetett weboldalakkal illetve külső adatszállítókkal nem cserélünk sütiket.

 

Az anonim Google Analitika sütik kikapcsolása: az ilyen sütik kikapcsolása érdekében egy úgynevezett „Google Analytics plug-in”-t (kiegészítőt) telepíthet a böngészőjébe, mely megakadályozza, hogy a honlap az Önre vonatkozó információkat küldjön a Google Analitikának.

 

Ezzel kapcsolatban további információkat az alábbi linkeken talál:

 

  • Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

 

További hasznos linkek: ha további tájékoztatásra lenne szüksége a sütikkel (cookies) és azok szélesebb körű használatával kapcsolatban, kérjük keresse fel az alábbi oldalakat:

 

  • Microsoft Cookies guide vagy Microsoft Adatvédelem és a Sütik

 

  • All About Cookies

 

  1. Egyéb rendelkezések

 

A jelen Süti Szabályzatra és a személyes adatok felhasználására Magyarország jogszabályai vonatkoznak.

 

Jogi nyilatkozat tartalmak felhasználásáról

 

A merkit.hu honlapon található anyagok (“tartalom”) felhasználási- vagy tulajdonjogával a Merkit rendelkezik. Ezek használata csak magánjellegű lehet, bármiféle üzleti jellegű felhasználáshoz a Merkit előzetes, írásbeli hozzájárulása szükséges. A Felhasználónak tiszteletben kell tartania a tartalomhoz kapcsolódó összes szerzői és más jogot, és nem változtathatja meg vagy módosíthatja a tartalmat.

 

Tilos a honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, terjesztése (ideértve az e-mail, fax vagy más elektronikus készülék útján történő eljárásokat is), publikálása, módosítása, továbbítása, kivéve, ha Ön (felhasználó) rendelkezik a Merkit képviseletére jogosult személytől származó engedéllyel. E tilalom alá esik különösen a honlapon található összes szöveg, kép, grafika, logó, embléma, fotó, hang- és videó anyag vagy ezek állóképei.

 

 

Kellemes időtöltést kívánunk!